U bent werkgever

Financieel aantrekkelijk

 

Een bedrijfsfietsenplan is simpelweg relatief goedkoop. Goedkoper dan gelijk welke andere mobiliteitsoplossing én de meest aantrekkelijke bruto/netto verhouding van alle looncomponenten.  

  • Als werkgever kan je de reiskostenvergoeding (tot 19 cent/km) uitruilen tegen het leasebedrag en een leasefiets ter beschikking stellen van je werknemer. Bijvoorbeeld wanneer een werknemer dagelijks 10 km héén en terug fietst en dit 20 werkdagen per maand, dan zou een reiskostenvergoeding van 19 c/km neerkomen op een maandbedrag van 76 euro belastingvrij.  Deze kan je aanwenden om de leasefactuur te voldoen en de fiets aan je werknemer ter beschikking te stellen. Opgelet, indien de reiskostenvergoeding wordt uitgeruild, dan dient dit voor 100% te gebeuren. Je kan dus niet in bovenstaand voorbeeld 50 euro aanwenden voor het ter beschikking stellen van de leasefiets en het restant uitkeren.
  • Ook van de ruimte in de WKR kan je als werkgever gebruik maken om de leasefiets (gedeeltelijk) te betalen. Je kan met onze formule bijvoorbeeld 749 euro uit de WKR als aanbetaling doen op het leasebedrag waardoor dit daalt. Daarbovenop kan je beroep doen op het uitruilen van de reiskostenvergoeding of je kan het restant van de leasefiets door je werknemer privé laten betalen. Het leasecontract wordt dan met je werknemer afgesloten.
  • Wanneer je als bedrijf de leasefiets ter beschikking stelt van je werknemer heeft dat bovendien het voordeel dat je op het zakelijke gedeelte de BTW kan recupereren. 

Deze voordelen zorgen ervoor dat wanneer je als bedrijf een fiets ter beschikking stelt van je werknemers, dat ongeveer 60% goedkoper is dan wanneer de werknemer zelf zijn fiets zou kopen uit het nettoloon.   

We hebben het dan nog niet gehad over hoe een fietsplan je de volgende uitbreiding van het parkeergebouw kan besparen, of je bedrijf kan helpen om de kost van ziekteverzuim terug te dringen.

 

U bent beter bereikbaar

 

We bouwen met zijn allen elke dag files, en dat hoeft helemaal niet.

De fiets is een prima oplossing voor een vlottere mobiliteit.  

  • 55% van de werknemers woont binnen de 15km van de werkplek. Met een elektrische fiets is een afstand van 15km geen enkel probleem. Onze tienduizenden e-bike klanten fietsen gemiddeld 20 km per rit met hun e-bike, zo bleek uit recent onderzoek bij onze klanten.
  • Verder is de Brompton vouwfiets een absolute topper in combinatie met het openbaar vervoer om de ‘last mile’ naar huis of het werk te overbruggen. De vouwfiets vouwt snel op, laat zich meevoeren op de trein als een ‘trolley’ en fietst enorm licht.

Minder parkeerdruk, minder autokosten, stiptere werknemers, het is allemaal binnen handbereik. Elke fietsende werknemer zorgt voor minder file rond uw bedrijf en meer vrije parkeerruimte.

 

Gezondere werknemers

 

Wie met de fiets naar het werk komt is gewoon fitter, is vaker op tijd en dit met een fris hoofd. Nodeloos te zeggen dat fietsende werknemers gezondere werknemers zijn. Ze hebben minder stress en zijn 15% minder afwezig.

 

Een goed werkgeversimago

 

Een echt fietsenplan draagt ook bij tot een positief, modern en bewust imago voor je bedrijf. Je levert een echte bijdrage aan het ontwarren van de mobiliteitsknoop.

 

Aanwerving en retentie

 

Je wil de beste medewerkers aantrekken, en eens u ze aangetrokken heeft wil u ze natuurlijk graag behouden. Geen enkel ander voordeel is bruto/netto zo aantrekkelijk dan de fiets. Bovendien kan je je ermee onderscheiden van uw concurrenten. Een volledig en aantrekkelijk fietsplan kan je echt helpen in de ‘war for talent’.

 

Veelgestelde vragen

1. Wat als een werknemer vertrekt, wat gebeurt er dan met de fiets?

Ja, dat is wel vervelend, fietsen hebben immers maten en een onderscheid in dames en heren frame, waardoor het niet voor elke fiets makkelijk is een nieuwe bestuurder te vinden. Bedrijven kunnen hier afspraken met de werknemers maken in de fietspolicy. Wij werken hier ook graag samen een oplossing voor uit. Waar het niet mogelijk is om de fiets te ‘herplaatsen’ kunnen wij onder bepaalde voorwaarden fietsen terugnemen, waardoor je als bedrijf je fietsenpark efficiënt kan beheren.

 

2. Ik krijg als werkgever toch niet bij elke platte band telefoon?

Nee gelukkig niet, onze bedrijfsfietsen zijn voorzien van een pech onderweg systeem en het onderhoud en reparatie van je bedrijfsfietsenvloot regelen wij voor je en dit rechtstreeks met de fietsers. Je kan voortdurend op de hoogte blijven via ons fleet management systeem, maar je hoeft niet telkens zelf de telefoon te nemen. Dat is wel zo makkelijk.

 

3. Wat als een fiets gestolen wordt, of beschadigd?

Geen probleem , al onze bedrijfsfietsen zijn uitgerust met de beste verzekeringsproducten op de markt. De franchise bedraagt 35 euro per schadegeval en de dekking is erg breed, van diefstal, over schade tot pech onderweg.

 

4. Die all-in formule, is die echt all-in, waar zit het addertje?

Er is geen addertje  All-in is all-in.  De enige uitzondering zijn platte banden. Is je werknemer een onwaarschijnlijke veelfietser die 4 sets nieuwe buitenbanden nodig heeft per jaar?  Dan krijgt hij die. Alle onderhoud is inbegrepen in de prijs. Als onderdelen versleten of aan vervanging toe zijn, dan worden ze vervangen.  Of het nu gaat om een band, een batterij van een elektrische fiets, een cassette, een ketting enz. alles zit erin.

 

5. Wat op het einde van de ‘lease’?

Dan kan je de fiets aan marktwaarde overnemen. Je kan deze optie doorgeven aan je medewerker, als je dat wenst. Wel even opletten met de fiscale behandeling van dergelijke overname.